Tejturmix

Péter Dani blogja

Rumos-meggyes kókuszgolyó
Rumos-meggyes kókuszgolyó

Hogy létezhet egy gasztroblog a legegyszerűbb édesség, a kókuszgolyó nélkül? Arra buzdítanék mindenkit, hogy ne álljon meg senki ennél a verziónál, hiszen ez az én szájízem szerint készült. Csak a kreativitások, valamint a hűtő tartalma szabhat határt. Bátran kísérletezzetek, csak arra kell ügyelnünk, hogy a száraz és a folyékony összetevők egyensúlyban legyenek, formázható masszát kapjunk.

A "tésztához":
125 g darált háztartási keksz
50 g porcukor
...

Keserédes narancsos csokitorta
Keserédes narancsos csokitorta

18 cm átmérőjű tortaformához

Hozzávalók:
4 db egész tojás
120 g kristálycukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csapott evőkanál instant kávé
190 g marmelád/narancslekvár
120 g görög joghurt vagy zsíros tejföl
100 g liszt
50 g kakaópor
9 g sütőpor

Tetejére:
90 g habtejszín
150 g étcsokoládé
1 teáskanál narancsesszencia

Díszítéshez:
szárított narancs/lime/citrom karikák

img_1294.JPG

A tortaformát előkészítjük, aljába sütőpapírt vágunk, odalát pedig ...

Top 5 októberi recept
Top 5 októberi recept

5. helyen - Citromos kosárka - Íme egy újabb felhasználási módja az angol citromkrémnek, a Lemon Curd-nek. Egyszerű vajas-kekszes alap, semmi sütés, kevés munka. Tényleg pofonegyszerű, és amennyire egyszerű annyira finom is.

4. helyen - Mascarponés répatorta - Higgyetek nekem, hogy nem feltétlenül a puccos konyhai technológiáktól és beszerezhetetlen alapanyagoktól lesz egy desszert különleges. Ez a torta egyszerűségével és kényeztető ízeivel garantáltan ...

Sült joghurttorta
Sült joghurttorta

18 cm-es tortaformához

Hozzávalók:
500 g gyümölcsjoghurt (én szilvásból készítettem)
3 db tojás
75 g kristálycukor
50 g liszt
1 kávéskanál sütőpor

A díszítéshez:
karamellszósz
egy marék a kedvenc bonbonodból, durvára vágva
porcukor

A forma kikenéséhez:
vaj/margarin

dsc06600.JPG

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra, a tortaformát kivajazzuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig fehéredésig habosra keverjük a ...

Császármorzsa
Császármorzsa

6-8 adaghoz

Hozzávalók:
az elején mérőpoharat használunk az alapanyagok kiméréséhez
2,5 dl búzadara
2,5 dl búzaliszt
5 dl zsíros tej

1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje/1 teáskanál vaníliakivonat
25 g vaníliáscukor
75 g kristálycukor
5 db tojássárgája

5 db tojásfehérje
50 g kristálycukor

vaj a sütéshez

img_1252.JPG

A búzadarát, a búzalisztet és a tejet egy tálba mérjük, habverővel simára keverjük és a ...

Házi csipkelekvár
Házi csipkelekvár

5 kisebb méretű befőttesüveghez

Hozzávalók:
1 kg csipkebogyó
400 g kristálycukor
nátrium-benzoát

Készítsük elő:
száraz dunszt
fertőtlenített, tiszta, száraz befőttes üvegek
tölcsér

dsc06567.JPG

Alaposan mossuk meg a bogyókat folyóvíz alatt, szűrő segítségével. Egyesével vágjuk le mindkét végét a termésnek és tegyünk egy lábasba. Engedjük rá annyi hideg vizet, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Majd forraljuk fel, vegyük takarékre és kb. 1 óra alatt ...

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása